PVC Kenar Bandı Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Kenar bandı mobilyacılık sektörü için son derece önemli olan malzemelerden bir tanesidir. Şerit şeklinde yapılan bu bantlar mobilyaların köşelerine uygulanmakta ve bu sayede mobilyanın kullanım ömrü çok daha uzun olmaktadır.

 

 

Kenar bandı uygulamasının tek avantajı mobilyanın ömrünü uzatması değildir. Bunun yanı sıra mobilya tasarımının daha estetik ve kullanışlı olmasını sağlayan kenar bandı modelleri, her mobilya için büyük önem taşımaktadır.

Kenar bandı uygulaması mobilyanın genel yüzey kaplaması son erdikten sonra yapılabildiği gibi öncesinde de uygulanabilmektedir. Her mobilya için gerekli olan kenar bandı farklıdır.

Pvc kenar bandı modelleri farklı mobilyalarda kullanılırken ahşap kenar bantları daha farklı alanlarda kullanılmaktadır. Bu noktada doğru kenar bandı modelinin tercih edilmesi son derece önemlidir. Kullanım alanına uygun olmayan malzemede bir kenar bandının tercih edilmesi tüm görünümü bozacak ve kullanım ömrünün kısalmasına yol açacaktır. Doğru kenar bandı doğru yöntemler ile uygulandığında hiçbir problem oluşmayacak ve kenar bantları uzun süre sağlamlığını koruyacaktır.

Kenar Bandı Kullanım Alanları

Kenar bandı çeşitleri genellikle mobilyacılık sektöründe kullanılmaktadır. Mobilyaların kaplanma aşamasında uygulanan bu bantlar mobilyayı tüm olumsuz dış etkenlere karşı koruma altına alacaktır. Tasarım anlamında kullanıldığı mobilyaya estetik ve şık bir hava katan kenar bandı modelleri çeşitli kalınlıklar olmaktadır. Çeşide göre farklılık gösteren kenar bantlarının her birinin kullanıldığı mobilya modeli farklıdır.

Kenar Bandı Çeşitleri Nelerdir?

Kenar bandı kendi içerisinde çok sayıda çeşide ayrılan bir üründür. Farklı renklerde, desenlerde ve malzemelerden yapılan kenar bandı çeşitleri kullanım alanlarına göre değişiklik göstermektedir. En popüler olan kenar bandı çeşitleri aşağıdaki gibidir;

PVC Kenar Bandı: Pvc kenar bandı, en çok tercih edilen kenar bandı modelidir. Pvc her alanda güvenle kullanılan plastik esaslı bir malzemedir. Kenar bandı olarak da son derece kullanışlı olan pvc malzeme farklı desenlerde ve renklerde üretilebilmektedir. Kendinden tutkallı olan bu bantlar melamin ve pvc dahil birçok yüzey için uygundur. Kullanışlı ve sağlam olan bu kenar bandı çeşidi avantajları sebebi ile sıklıkla tercih edilen modellerden bir tanesidir.

Tutkallı Kenar Bandı: Kenar bantlama makinesine ihtiyaç duyulmadan üretim yapma imkanı sağlayan bantlardır. Kendi tutkalını üzerinde taşıyarak ısı ile yapıştırma seçeneği sunar. Bu kenar bandı çeşidi doğru kullanıldığında mobilyanın kullanışlılığını büyük oranda arttıracaktır.

Yorum Bırakın

Mail adresiniz yayınlanmayacak